Gömbólom natur (20/csomag)

Cikkszám: N/A Kategóriák: ,

Leírás

A „gömbólom” egy olyan horgászati súly, amelynek formája kerek, gömb alakú. A gömbólomok rendszerint ólomból vagy más súlyozó anyagból készülnek, és különböző méretűek lehetnek a horgászati igényektől és a horgászhelytől függően.

A gömbólmoknak számos funkciója van a horgászat során:

1. Távolság és mélység beállítása: A gömbólmokat a horgászzsinórra csúsztatják fel, és segítenek a horgásznak beállítani a csali vagy etetőanyag távolságát és mélységét a vízfelszín alatt. Az ólom súlya határozza meg, hogy mennyire mélyre vagy milyen távolságra fog süllyedni a horgászcikk a vízben.

2. Stabilitás: A gömbólmok segítenek a horgásznak stabilabbá tenni a horgászfelszerelést és a botot, különösen erős áramlású vagy zavaros vizekben, ahol a súly növeli a stabilitást.

3. Csalik rögzítése: A gömbólmot gyakran használják a horgászhorog fölött is, hogy a csalikat, mint például a bojlik vagy pelletgolyók, a vízfenék közelében tartsák.

A gömbólmok különböző súlyban érhetők el, és a horgászok kiválaszthatják a megfelelő méretet és súlyt az adott horgászati helyzet és körülmények szerint. Fontos megjegyezni, hogy néhány országban és régióban az ólomból készült horgászati súlyok használata korlátozott vagy tilos lehet az ólom környezeti hatásai miatt. Ilyen esetekben az alternatív súlyozó anyagokat, például környezetbarát ötvözeteket vagy műanyag súlyokat használják a horgászok a gömbólom helyett.

Üdv nálunk!

Regisztrálva vagy?

Lépj be a vásárláshoz